מוזיקה ושירים בחג באבלות

שאלה:

שלום,
אבא שלי היום (24/05/2017) קם משבעה של אמא שלו.
האם מותר לו לבוא לבית של הבת שלו בערב שבועות ביום שלישי לסעודה ללא מוזיקה?
תודה .

תשובה:

אני מוכרח לומר שאני בהלם מהשאלה… האם ללא ביקור האב האבל היית שמה מוזיקה בעיצומה של ליל החג הקדוש?!

לעצם השאלה ודאי שהוא יכול לבוא להתארח אצל הבת, ומוזיקה אסור גם לבת ולבני משפחתה לשים שהרי זה ליל חג ואסור לחלל אותו!

אולם אם כוונתך לשירים של חג וכד' ללא מוזיקה ודאי שמותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה על התשובה המהירה.
    וממש לא הייתה בכוונתי לשים מוזיקה רשמתי זאת שתבינו את שאלתי.
    תודה רבה וחג שבועות שמח לכל עם ישראל.