הטיל מים או הפיח מניח תפילין בברכה?

שאלה:

למנהג הספרדים, האם צריך לברך שוב אחרי שיוצא מבית הכנסת, כדי לצאת להטיל מימיו? ולהפיח?

תשובה:

שלום רב

למעשה למנהג הספרדים שחששו מאוד לספק ברכה לבטלה, אין לברך שוב.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' כה ס"ק מז שמצריך ברכה, אולם במגן אברהם שם נראה שאין לברך, וכ"כ בפרי מגדים שם שמנהג העולם כמו המג"א וכ"ה בדרך החיים בן איש חי וירא אות יג וכף החיים שם שספק ברכות להקל, וכ"כ באות חיים ושלום ועוד אחרונים.