צירוף חצי כזית עוגה וחצי כזית גבינה לברכה אחרונה

שאלה:

שיש ספק כזית ביסקוויטים, וספק כזית קרם, ובמצטבר יש בטוח לפחות כזית.?

תשובה:

כאשר יש צירוף של מזונות עם מין אחר הניכר לעצמו, הברכה היא בורא נפשות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ רי ס”ק א. הטעם לכך, הוא משום שברכת בורא נפשות היא ברכה כוללת, אלא שמשום חשיבותם של חמשת מיני דגן קבעו לברך עליהם ברכה מיוחדת, ובאופן זה שלא אכל מהם שיעור חשוב בטל דין זה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בס"ד
    כ"פ מ"א ומ"ב סי' רי
    הבית מאיר חולק וסובר שאין מצטרפין, וכתב ביבי"א ח, כג, כה שספק ברכות להקל
    השואל ספרדי ויתכן שהוא מתלמידיו, ובאופן כללי הספרדים חוששים יותר לסב"ל
    כבר הערתי בעבר בנק' זו ממש, תנו את עין עיונכם על דעת כלל בעלי ההוראה המקובלים הציבור
    יהודה