לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יעוץ נישואין

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשאול שאלה הלכתית בעניים כיבוד הורים אחרי החתונה.
אני נשואה 18 שנים עם בעל לא הכי בסדר. מסתיר ממני המון דברים ונוהג לשקר. מודע למצב.
הוא מצפה שלא אתייעץ ולא אשמע בכל עצות אימי החכמות. ואשמע לעצוצין הטיפשות שתמיד ששמעתי לו רק הסתבכתי מעדתי והצטערתי על כך. ולעומת זאת תמיד שקיבלתי עצות מאימי היה לי טוב ולא התחרטתי על זה לרגע.
מפריע לו שאני בקשר טוב עם אימי כי היא אישה מאוד פיקחית שעולה על המון טעטיות ושקרים שלו ואף מצילה אותי מתיסבוכות נוספות איתו.
הוא אומר לי אל תשמעי לאימך תשמעי רק לי אני בעלך ואת מחוייבת לשמוע רק לי.
מה ההלכה במצב כזה של בעל לא 100 ?
חשוב לציין שהוא אדם מסתבך סדרתי ולא פועל עם שיקול דעת בשום תחום.
בריאה של ה' אך בהחלט מסובך.

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאת מתארת אינו בריא בכלל. יש כאן חוסר אמון בסיסי בינך לבין בעלך, יש התערבות אמנם טבעית אבל לא בריאה של האם, הייתי מציע לכם לפנות בדחיפות ליעוץ נישואין באופן מקצועי, אצל רב שילווה אתכם וידריך צעד אחר צעד כיצד תוכלו שוב לבנות את האימון ביניכם. נשמע שבעלך הוא אדם טוב, רק יש בו מהירות נחפזות והוא מנסה להנצל מהפגעים שהוא ממיט על עצמו, זה לא סימן לאדם רע חלילה, יש בהחלט סיכוי טוב לבנות חיים טובים ומאושרים יחד. אבל לא בצורה הזו. תשקיעו בחיי הנישואין, תבנו אותם יחד בלי התערבות מבחוץ וישועת ה' תלווה אתכם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לתשובת הרב.
    אבקש להשיב לו שהמצב הזה כבר אחרי יועץ נישואין שהתפטר בעקבות המצב
    ציין שלא יכול להמשיך איתנו בגלל ההתנהלות הכושלת של בעלי לצערי