לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפסקת הריון יזומה לעובר בלי דופק

שאלה:

אני לפני בדיקה משמעותית מאוד
שמיעת דופק
אני בהריון בשבוע 8 פלוס מינוס אתמול הייתי אצל הרופא וראה שאין דופק הפנה אותי להפסקת הריון בטיפול תרופתי באישפוז יום
אני מפחדת להמתין כי לאחר מכן זה לא יהיה טיפול תרופתי זה יהיה גרידה וכו
מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אין שום סיבה בעולם מבחינה רפואית לגשת להפסקת הריון, הוא עושה לך את זה מטעמי נוחות בלבד, לגמור מהר יותר את הסיפור ובאופן מפוקח בבית החולים. העובר בכל מקרה לא ממשיך להתפתח, והוא לא משתרש, וממילא לא יהיה צורך בגרידה מעבר למה שיש היום. לכן הייתי מציע לך לעבור זאת באופן טבעי בבית, רק לשים לב היטב שהדימום אינו מוגזם, בכל דימום שבאופן משמעותי הוא בכמות גדולה יותר ממחזור יש לפנות למיון.

חשוב לזכור, שב99% מהמקרים הפלה נובעת מהריון שלכתחילה לא היה תקין ואין בו ממש, לא מדובר על איבוד ילד חלילה, כך הוא טבע הדברים שכ20% מההריונות הם הריונות נפל מעין זה, ובעז"ה תזכו לזרע של קיימא ורוב נחת.

רפואה שלמה.