דחיית יום האזכרה

שאלה:

האם אפשר להקדים או לאחר אזכרה שנתית לנפטר, או שיש חיוב לערוך את האזכרה דווקא ביום השנה ואם כן מה הטווח שמותר להקדים או לאחר?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה מאוד חשוב לבוא לקבר ביום השנה ממש, כיון שאותו היום הוא דין לנפטר, ועל ידי שמתפללים על קברו פועלים לישועתו ולעילוי נשמתו, אבל אם זה לא מסתדר בשום אופן ניתן לדחות או להקדים ביום אחד. העיקר לזכור ביום הפטירה להרבות בלימוד משניות אמירת תהילים צדקה וקדיש וכו' לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.