מה יועיל לעילוי הנשמה

שאלה:

לכבוד הרב שלום ..
רציתי לשאול האם כאשר בוכים על נפטר קרוב.. כמו אבא או אמא שמתו וזה בתוך השנה ..
זה מועיל במשהו לנפטר ?
והאם יש הבדל וניתן בימים טובים ושבתות .. ?
תודה

תשובה:

שלום רב

הבכי אינו מועיל לנפטר כלום. התורה נותנת מנהגי אבלות בשביל החיים, שיפרדו מן המתים בצורה נאותה. אם אתה רוצה להועיל במשהו לנפטר יש הרבה מאוד מה לעשות עבורו, והוא בהלט זקטק לסיוע שלנו! אם זה בלימוד משניות לעילוי נשמתו, קריאת תהילים, התחזקות במצוות, נתינת צדקה, שלא לדבר על הקדיש ושאר עניני זיכוי הרבים ועוד ועוד.

פעילות חיובית ובונה מועילה מאוד, השקיעה ביגון חסרת משמעות עבורו.

בשורות טובות.