זריקת עיתונים שאינם צנועים למנוע מכשול מהאב

שאלה:

שלום כבוד הרב
כאשר אני נמצא בבית הוריי ורואה מגזין או עיתון בו תמונות לא צנועות האם אני יכול לזרוק את העיתון לפח בשקט?

תשובה:

שלום רב,

אם אתה סבור שאביך יראה את אותם תמונות. וזה אכן תמונות שאינם צנועות. מותר לך לעשות זאת אבל רק אם הם לא ידעו מכך. אחרת זה הדבר האחרון שהם ירצו שהבן גם יחנך אותם מה לעשות…

מקורות:

בשו”ע יו”ד סי’ רמ מבואר שאם אדם רואה את אביו עובר על איסור בתורה עליו להוכיחו בזהירות מבלי לפגוע בכבודו. לכן במידה שהוא ככל הנראה יעבור על איסור כפי שאתה מציג כאן, מותר להפריש אותו מאיסור גם באופן הזה שאתה מציע, (ראה שו”ע חו”מ סוף סי’ רכא). וכך גם רחל אמנו רצתה למנוע מאביה לעבוד עבודה זרה גנבה ממנו את התרפים (ראה שו”ת בית יצחק אבה”ע סי’ טז), ושו”ת שבות יעקב (ח”ב סי’ לח).