לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפניית גב לארון הקודש בשעת שיעור

שאלה:

בסד
האם מותר ללמד קבצה של אברכים בבית מדרש כאשר הגב של המלמד כלפי התבה ומאחרי התבה יש את הההיכל

תשובה:

שלום רב

אין לקבוע ספסלים או אופן ישיבה קבוע כשהגב לארון הקודש, אבל להפנות גב בדרך ארעית כמו במקרה שציינת שרק בשעת השיעור עושים כך, מותר וכן נהגו, ובלבד שארון הקודש נחשב רשות בפני עצמו [יש בו שטח של ארבעים סאה [מטר וחצי גובה על חצי מטר רוחב ובעומק חצי מטר, וספרי התורה גבוהים עשרה טפחים מהקרקע. או כל חלוקה אחרת שמכילה שטח זה].

מקורות:

משנה ברורה סי’ קנ ס”ק יד.