היתר לבני משפחת נשיא ארה"ב לנסוע בשבת

שאלה:

שלום להרב,

על סומכים זוג יהודים ממשפחת נשיא לנסוע באוטו בשבת ביום התחלת ממלכה של הנשיא, ולעוף במטוס בשבת כשנוסעים עם הנשיא (חו"ל)?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

למעשה את השאלה הזו אתה צריך להפנות למשפחת קושנר ולא אלי…

אם נסעו ברכב באותה שבת זה בודאי אסור בהחלט.

לגבי הטיסה לסעודיה, יתכן שהיה מקום לצדד להתיר להם לעלות למטוס כיון שזה נעשה לפני שבת והמלאכות הנעשות בשבת במטוס אינן עבורם וכפי שהאריכו הפוסקים בשו"ע סי' רמח לגבי כניסה לאוניה לפני שבת אף שתיסע בשבת ובאופן שהעובדים ורוב הנוסעים הם גויים. ומה שהצריכו שם שלושה ימים קודם השבת הוא משום עונג שבת ואולי במקרה של המטוס זה שונה ומותר. אבל הבעיה תהיה בנחיתה, שם אסור ללכת יותר מאלפיים אמה לכל רוח, ובודאי לא לטלטל חפצים מרשות היחיד לרשות הרבים ועוד ועוד.