מילוי העוגה האם מצטרף לכזית ברכה אחרונה

שאלה:

שלום וברכה!
האם מילוי מצטרף לברכה אחרונה בבורקס בלחם וכדו' והאם יש שינוי בדין כאשר המאכל מטוגן או אפוי?

תשובה:

שלום רב

מילוי שניכר לעצמו ואינו מעורב בבצק עצמו, כמו בבורקס, אינו מצטרף לכזית של על המחייה.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' רח ס"ק ט [במשנה ברורה שם מפקפק מאוד גם באופן שהסוכר והביצים הם חלק מהבצק, כמו בעוגת טורט, אלא ששם הוא מלמד זכות לומר שהם בטלים לקמח.