להזיז קרחונים בצידנית בשבת / דברי תורה לחילונים לא צנועים

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב
אם אני שם לפני שבת בצידנית קרחונים קפואים (אלו הכחולים הקשיחים נראה לי מפלסטיק קשיח, אם אתה מכיר) ועליהם אני שם כלי עם אוכל, האם זה בסדר שהם זזים כאשר אני מניח כלי, או מוציא בקבוק שתיה מהצידנית או מחזיר וכו'? כי הם עלולים לזוז ונראה לי זזים.
2. אפשר לדבר דברי תורה ליד המשפחה שלפעמים לא צנועים? כי לדוגמה קרה ששאלו אותי לגבי הלכה, ומה אני אמור לשתוק?

שוב תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

  1. כיון שאתה לא נוגע בקרחון אלא על ידי דבר אחר, זה נחש טלטול מן הצד לצורך דבר המותר, שמותר לעשות זאת בשבת, אבל איך תכניס את הקרח לצידנית?
  2. תענה במילים קצרות מה ההלכה ולא יותר, אסור לומר דברי תורה לפני טפח מגולה של אשה. לגבי גבר אין בעיה כמובן. כך שאם שואלים אותך כולם, תפנה את המבט לגבר ותענה, זה הכי טוב.