תביעת נזיקין בסרבנות גט – חשש גט מעושה

שאלה:

האם תביעת נזיקין בגין סרבנות גט עלולה לגרום לגט מעושה?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

תביעת נזיקין בגין סרבנות גט בהחלט יכולה להחשב לסרבנות גט שהרי יש כאן אונס ממון על כך שאינו מגרש.

יש נידון בפוסקים ולמעשה כך נוהגים היום בבתי הדין הרבניים במקרה שהבעל חויב בגט (כלומר, חיוב גט ולאו דווקא כפיה לגט). שמחייבים את הבעל במזונות מעוכבת – קרי מזונות לאישה במצב שהיא מעוכבת על ידו, ומזונות אלו הם מוגדלים יותר, אבל בהחלט חייבים להיות עדיין בתחום דמי המזונות הריאליים ולא סתם כל סכום מופרז. ראה בהרחבה בשו"ת היכל יצחק (אבה"ע ח"א סי' ב') ובשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' קלז).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית כל, תודה לכם על תשובתכם המהירה.
    שנית, אודה לכם מאד אם תפנו אותי למקורות הלכתיים בעניין מהו גט מעושה?

    מודה לכם מאד. תודה.

  2. בשולחן ערוך הנושא נדון באבן העזר סימן קלד וסימן קנד. ישנם שני ספרים עדניים שיצאו רק בנושא זה ומקיפים את הנושא מכל היבטיו. האחד "כפייה בגט" של הרב צבי גרטנר. והשני שכחתי את שם הספר אבל המחבר הוא הרב יוסף גולדברג דיין בביה"ד בירושלים.