שהחיינו לאדם שאינו שמח בבגד חדש

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם בימינו ראוי שאשה תברך "שהחיינו " על בגדים שקונה לעצמה לשבת קודש ולימות החול ? האם יש מצווה לנהוג כך או חובה ? או שהתנאי לברכה זו הוא שיש שמחה מיוחדת כשקונים את הבגד ?
שמעתי שיש חרדים רבים שלא נוהגים לברך ברכה זו על בגדים . מה נכון לעשות ? ואם כן מברכים , מברכים בשם ומלכות ?

תשובה:

שלום רב

אשה ודאי מברכת שהחיינו על בגד חשוב חדש. נשים תמיד שמחות בכך.

אדם שאינו שמח בבגד חדש אינו מברך, ראה מגן אברהם סי’ רכד ס”ק י בשם הרדב”ז שעשיר שמקבל בגד יקר ואין לו בו שמחה, אינו מברך עליו.