נושא: חלוקת ירושה כשיש בן בת ואשה

שאלה

שלום

אבא נפטר ללא צוואה והותיר אשה בן ובת.

חצי מהדירה רשומה ע"ש האשה (למרות שהיא לא שילמה ע"ז) והיא גרה בדירה אחרת.

כמה מגיע לפי התורה לבן וכמה לבת וכמה לאשה

חורף בריא

תשובה

סדר נחלות כך הוא: איש כי ימות ובן אין לו והעברתם את נחלתו לבתו – בן קודם לבת, כל יוצאי יריכו של בן קודמין לבת. בת קודמת לאחין, יוצאי יריכה של בת קודמין לאחין.[1] ועל הבן יורש את כל הנכסים של האב. אולם נכסים הרשומים על שם האשה הם לכאורה שלה אלא אם כן יש ראיה שאינם שלה.

[1] ב"ב דף קטו' חו"מ סימן רעו' סעיף א'

הרבנים המשיבים:הרב אברהם בוטרמן והרב אשר דזמטרובסקי