מגע בין מכסה בשרי לסיר פרווה

שאלה:

בישלתי בשר במחבת, וכדי שהוא יתבשל היטב כיסיתי אותו במכסה, לאחר מכן הסרתי את המכסה של הסיר ונשאר עליו שמן בשרי רותח, אחר כך בטעות השענתי את המכסה עם השמן הבשרי הרותח על דפנותיו של סיר חלבי מבחוץ, כך שהרוטב נגע בדופן הסיר מבחוץ. הסיר החלבי היה לא בן יומו והיה בתוכו מרק פרווה שהתקרר במעט ונשאר חמים. האם הסיר החלבי צריך הגעלה? אפשר הסבר מדוע

תשובה:

שלום רב

הסיר טעון הגעלה.

אילו היה רק ניתז מעט היינו דנים שאפשר שיש ביטול בשישים מחמת המאכל הפרווה וכו', אבל כאן יש נושא אחר: כיון שהמכסה היה רותח והמגע שלו בסיר השני היה עם לחות של השומן הבשרי, הוא בעצם מבליע מהבשר בסיר הפרווה והוא נעשה בשרי. מגע יבש בין כלים אינו מבליע ומפליט אבל לח מעביר את טעמו.

ערב טוב.