טיסה בתשעת הימים

שאלה:

אני, אשתי וביתי בת 14 מתכננים לטוס ב ג' אב לבקר משפחה (לא ארוע) בארה"ב ואחרי ט' באב לטייל. בנוסף אם נצא ב ג' אב ולא אחרי ט' באב נחסוך כ $300 בסה"כ. במקרה הזה האם מותר לטוס ב ג' אב וכשכותבים "סכנה" מה באמת הכוונה?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה נמנעים כאמור מכל דבר סכנה, וטיסה נחשבת קצת סכנה, שהרי מברכים הגומל לאחר הנחיתה… וראה בענין זה כאן. אבל אין בכך איסור, וכיון שהסכום הזה משמעותי עבורכם והנסיעה אינה לבילוי וטיול סתם, יש להקל.

נסיעה טובה ותמיד לשמחות.