חילוקי דעות בין הבעל לאישה על מגורים עד למועד הגירושין

שאלה:

שלום
אנחנו בתהליכי גירושין
הרב שלי פסק שמותר לנו להיות יחד באותו בית.
הרב שלה אמר שאסור לה להיות איתי באותו בית לבד
האם האשה חייבת להקשיב לדעה של הבעל שהרב שלו פסק שמותר להיות יחד כל עוד האשה טובלת.
וכן האם ניתן לחייבה לטבול בשביל שהאב יוכל להיות עם בנו
כי כרגע האם מסרבת שהאב יהיה עם בנו ללא סיבה מוצדקת.
וכן האם הלכתית האישה חייבת לחזור לבית עד מתן הגט

תשובה:

שלום רב,

נדמה לי שכבר שאלת אותנו שאלה מעין זה ואנו השבנו שאין בעיה שתגור עם האישה בבית כל עוד היא טובלת. אולם אם היא מסרבת לטבול יש בזה נידון כפי שהשבנו לך ואכן לעניות דעתי אפשר להקל ולהמשיך לגור גם במצב כזה ביחד. אם האישה היתה פונה ושואלת שאלה דומה ומסבירה את עמדתה מדוע היא אינה רוצה לגור ביחד עד למועד הגירושין, יתכן מאד שהיינו מזדהים עם בקשתה, כך שהצגת השאלה באופן זה אינו תורם מאומה.

בנוסף, התחושה שלי שתוחסר התקשורת הקיימת כעת זהה לחוסר התקשורת ביניכם שהביאה אותכם למצב הזה. לא יעזור אם נאמר שהיא חייבת לגור איתך עד הגירושין או שנאמר לך שאסור לך לגור איתה עד למועד זה. העניינים הללו חייבים להפתר רק על ידי שניכם בלבד!

הרבה הצלחה בהמשך הדרך!