השומע ציבור אומרים אשרי או שאר פרקי תהילים

שאלה:

במקום עבודתי ( בית ספר ) נוהגים אחר שחרית לומר שלושה מזמורים תהלים האם מי שלא אומר אותנו נקרא פורש מן הציבור או שמפני שהם תוספת אין זה חיוב

תשובה:

שלום רב

נראה שיש בענין זה מחלוקת: במשנה ברורה בסי' סה ס"ק ט כתב בשם המגן אברהם שכל מה שהציבור אומים ביחד מי ששומע אותם אומרים יצטרף איתם, כמו אשרי ועוד. אולם כמה אחרונים כתבו שהמנהג אינו כך ורק בקריאת שמע מודים וי"ג מידות הקפידו על כך, ראה ערוך השלחן שם סעי' ז ותהלה לדוד סעי' ז, ושו"ת אגרות משה ח"ג סי' פט.

יום נעים.