מים חמים שנשפכו על שאריות בשר בתוך כיור חלבי

שאלה:

כיור חלבי שהיה מלא בכלים חלביים, ובטעות הונח בו צלחת וסכום עם שאריות בשר מלמעלה, אח"כ שפכו מים חמים (מיד שכיבו את הגז) שהתחממו בכלי פרווה לכיור החלבי על גבי הצלחת והשאריות הבשרי ומהם זה עבר לכלים החלביים. האם צריך לחשוש לניצוק ואולי כאן זה יותר כי אולי הבשר התחמם בחום של שהיד סולדת ועבר לכלים החלביים או שהכלים הבשריים כבר כלי שני, אבל מה עם שאריות הבשר.

תשובה:

שלום רב

הבעיה אינה ניצוק, שכן בזה אף שמחמירים לכתחילה, בדיעבד שזה נעשה הכלים כשרים. הבעיה כאן היא לגבי הבשר שכנראה התחמם בחום שהיד סולדת ופלט על הכלים החלביים, ואין כאן ענין של כלי שני כיון שהכל התחמם יחד באותה שפיכה. לכן את הכלים שהיו ממש סמוכים לבשריים והתחממו יחד מהמים בחום שהיד סולדת נראה שצריך להכשיר.

יום נעים.