בורר בשבת כשאינו יכול לברור סמוך לסעודה

שאלה:

אם אני אוכל סעודת שבת ולאחר מכן אני יושב למסיבת מרעים, האם מותר לברור לפני הסעודה עבור הסעודת מרעים, והאם יש חילוק אם זה יקח זמן רב, דאם אני אזדרז זה יהיה יותר מותר, אודה לכבוד הרב אם יורני גם את מקור הדין

תשובה:

שלום רב

אם זה לא המשכה של אותה סעודה, שהם מתקבצים אצלך לברכת המזון, אלא סעודה נפרדת במקום אחר, יש להחמיר.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ג הערה ריב, שגם כאשר לא ניתן לעשות סמוך לסעודה מאיזו מניעה שצריך להיות באיזה מקום וכו', אין בכך כדי להתיר את הברירה.