משחק "עט מגנט" בשבת ?

שאלה:

שלום
האם מותר לשחק במשחק שנקרא : "עט מגנט" בשבת ?
מדובר בלוח מחורר עם כדוריות בתחתית. כל כדורית מיועדת לחור אחד בלוח. כאשר מקרבים את העט המגנטי לכיוון כל כדורית היא עולה כלפי מעלה ונשארת בולטת עד שלוחצים עליה עם האצבע ואז היא יורדת שוב לתחתית הלוח.
האם מותר לעשות צורות\אותיות בלוח ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

נראה שכיון שהאותיות מחוברות לרקע – הלוח, הדבר אסור אף שאין כאן מעשה של כתיבה [לעומת לוח המצוי בבית הכנסת שהאותיות אינם מחוברות אליו אלא רק מונחות על המסילה].

מקורות:

ראה מה שכתבנו בענין זה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אף באותיות המונחות על המסילה כתבו אחרונים לאסור עיין במור וקציעה שאסר לסדר אותיות לדפוס אף ששם מונחות על מסילה ותו לא. וכן כתבו לאסור לסדר אותיות שעל הלוח הנ"ל בבית הכנסת מחמת זה, יעוין במנוחת אהבה ח"ג פכ"ב הערה 41 ובשש"כ פט"ז סעיף כ"ג.