הוצאות מת מהקבר לקבר מכובד יותר

שאלה:

ניקבר בארה"ב שבמרילנד יהודי תוסיפי הלכה
אישתו רצתה לשים מצבה על הקבר שלו אבל העיריה
לא הרשתה לה
היא רוצה להעביר את הגופה למקום אחר באותו בית קברות ששם יהיה מותר לה לשים מצבה
האם מותר להעביר את הגופה?
אם כן ,האם צריך לשבת שבעה מחדש?

תשובה:

שלום רב

בשולחן ערוך יורה דעה הלכות אבילות סימן שסג סעיף א נאמר:

"אין מפנין המת והעצמות, לא מקבר מכובד לקבר מכובד, ולא מקבר בזוי לקבר בזוי, ולא מבזוי למכובד, ואצ"ל ממכובד לבזוי". כלומר, למרות שבקבר השני יהיה לו מכובד יותר, מצבה ראויה, אין להוציא אותו מקברו. הוצאתו מהקבר יש בה בזיון המת וזה גם גורם לו לחרדת הדין. כמובן אם הקבר עשוי להתחלל הדין שונה, וניתן להעבירו משם לאחר שנה, אבל אני מניח שמדובר בבית קברות מסודר והקבר מצויין כראוי, אלא שמצבה גדולה או בולטת יותר לא מאפשרים לעשות.

בכל מקרה לא יושבים שוב שבעה.

בשורות טובות ותמיד שמחות.