הטמנה בדבר המוסיף הבל

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב!
רציתי לבר עניין מסוים בדיני הטמנה..
האם משמעות המשנה (שבת מז:) שדברים המוסיפים הבל אגור בתוכם חום כזה שמשפיע על התבשיל ומביא לחימומו? או שמא הדברים המוסיפים הבל כשלעצמם אינם חמים כלל ורק כשמטמינים בהם הקדרה הרותחת הם מטבעם מתחילים להתחמם ולהשפיע בחזרה על התבשיל?
כי פירש רש"י ד"ה גפת – "פסולת של בית הבד של שמן שהוא כנוס יחד וחם מאד" והיה לנו דיון בכולל מה משמעות רש"י לאחד משני הפירושים..
חזקו ואמצו!!

תשובה:

שלום רב

אין זה בדוקא, שהרי אחד הדברים המוסיפים הבל הוא חול, ולגבי חול אמרו בבבא בתרא יט א שאת הדברים החמים הוא מחמם ואת הקרים הוא דוקא מקרר! אלא העיקר הוא בכך שעל ידי המאכל החם הוא מוסיף בו חום ולא רק שומר על הקיים.

ערב טוב.