לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שעון שבת – המשכת מצב עתידי

שאלה:

שלום
מותר לאחר ההדלקה או הכיבוי בשעון שבת כלומר להמשיך מצב קיים.
אם שעון שבת מכוון כך :דולק משעה 8:00 עד 11:00 וגם משעה 14:00 עד שעה 16:00
נניח שכעת השעה 9:00 ורצוני להמשיך זמן ההדלקה עד 12:00 בזה לא יהיה מותר.
השאלה אם יהיה מותר גם להאריך זמן ההדלקה משעה 14:00 עד 17:00 ? כלומר לא לחכות עד השעה 14:00 אלא
כעת בשעה 9:00 .
בתודה

תשובה:

שלום רב

עצם ההנחה שבלי שום ספק מותר להאריך מצב קיים אינה מדוייקת כלל, ראה כאן בהרחבה.

ומכל מקום לדעת המקילים ובאופנים שהתירו, גם באופן האמור בשאלתך מותר לעשות זאת. הרעיון הוא שאתה לא גורם הפעלה או כיבוי אלא רק גורם המשכת מצב, וזה נכון גם במקרה שציינת.

בהצלחה ויום נעים.