מתווך דירות גוי בביתו של יהודי בשבת

שאלה:

שלום רב,
יהודי מעונין למכור ביתו בחוץ לארץ. הוא איננו גר בתוכו, אלא אצל הוריו. האם סוכני מכירות גויי יוכולים לראות בית בשבת.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני גוי שעושה מלאכה בעבור ישראל בשבת, אם זה בקבלנות, כלומר הוא לא שכיר יום אלא בוחר מעצמו מתי לעשות את המלאכה, אין מניעה שישעה זאת בשבת, אבל אם המלאכה נעשית בביתו של היהודי יש בזה חשש של מראית העין, ראה בענין בשו"ע סי' רמד, והיינו, שלא יאמרו שהוא עושה זאת בשליחותו ויש להמנע. יתכן שכאן שזו אינה מלאכה ממש, ואף אחד לא אמור לדעת למה האדם נכנס ומה עושה שם, יש להקל.