מצקת חלבית על צלחת בשרית פורצלן

שאלה:

שאלה מספר1.מרק עוף נמזג במצקת חלבית לצלחת שעשויה מחומר פרצלון. מה הדין של צלחת פרצלון.
2:מה דין של שמן ענבים שנמצא בתוך פסח. שמן בהכשר או יו.

תשובה:

שלום רב

  1. אם המצקת אינה בת יומה, כלומר שלא השתמשו בה לחלבי בתוך ה24 שעות האחרונות, הצלחת כשרה והכל בסדר. במקרה שכן השתמשו לחלבי בתוך ה24 שעות האחרונות זו בעיה, כיון שכלי פורצלן דינם ככלי חרס שאין לו הכשרה. במקרה שמדובר בצלחת יקרה ויש הפסד ממוני משמעותי, ראה כאן.
  2. לא הבנתי למה זה אמור להיות חמץ?