מה עלי לעשות בנוגע לבעלי?

שאלה:

מה אני אמורה לעשות : בעלי רוצה למכור את הבית שלנו ללא רצוני ואף שאני מתנגדת לזה מאוד .אני לא יודעת מה לעשות כי הוא לא מקשיב לי ואפילו לא שומע את דעתי בענין ועושה מסו טיפשי מאוד במיוחד שהוא רוצה שנגור אצל הוריו שזה גורם להמון בעיות בשלום בית וגם ככה יש לנו בעיות .יש לצין שהמחירים רק עולים והוא עושה זאת בלי התייעצות וזה לא שנקלענו לחובות . אשמח לקבל תשובה .

תשובה:

שלום רב,

בשום אופן אל תסכימי למכירת הדירה ולמגורים אצל הוריו. אני מבין שהדירה רשומה גם על שמך אז ברור שאת יכולה לעכב את המכירה ולא ניתן לבצע את זה בלעדייך. וגם אם הדירה רשומה על שמו בלבד. עדיין יש לך סעד משפטי כדי לעכב את המכירה עד לבירור הנושא בביה"ד, בגלל חוק יחסי ממון.

לפי דעתי כדאי לכם לערב אדם נוסף לשלום בית או לגישור. במצב הנתון הבעל רק יתרגז מסירובך "לזרום איתו" בקשר למכירה ולמגורים אצל ההורים. לכן כדי שהדברים לא יתדרדרו יותר, כדאי לך לערב אדם נוסף.