כשרות בחו"ל

שאלה:

שלום אני בעזרת השם מתכוון לנסוע לאיסלנד
בהנחה שאני שותה חלב נכרי ולא מקפיד על אפיה של גוי אלו מוצרים אני יכול לאכול שם ללא הכשר והכוונה בעיקר לחלב חמאה ריבה לחם רגיל או באגט לא משוח ומיצים שבדרך כלל מגישים במלונות

תשובה:

שלום ידידי,

לא הבנתי מה הכוונה בהנחה שאני שותה חלב נכרי… אין לשתות חלב נכרי, גם אלו שהתירו זאת, זה היה רק בשעת הדחק, אדם בריא לא יזדקק להיתר זה.

בזמנינו לא ניתן לאול לחם שלא יודעים את מרכיביו, כיון שהלחמים של היום בשונה מפעם אינם מורכבים מקמח ומים בלבד אלא מהרבה מאוד חומרים משפרי אפייה וחומרים משמרים ועוד, שצריך לדעת את כשרותם.

מיץ סחוט מפרי מאה אחוז אפשר לשתות.

כדאי ליצור קשר עם המקומיים [בית חב"ד?] ולהתעניין אצלם כיצד ניתן להסתדר במקום.

נסיעה טובה.