חיוב מזוזה במגורים זמניים בארץ ישראל

שאלה:

שלום,
חמותי קנתה בית חדש בישוב בגוש עציון והיא רוצה שאני ואשתי נעבור לגור בו. הסכמנו לגור שם לתקופת ניסיון של שבועיים כדי לבדוק אם זה מתאים לנו מבחינת העבודה ,המרחקים וכו…
האם אנחנו חייבים לקבוע מזוזה למשך השבועיים הללו? האם צריך לברך? האם לחכות לאחר השבועיים ולחנוכת בית אם וכאשר נחליט לעבור לגור שם?
כל מה שפשר להרחיב בנושא זה אשמח לשמוע.
תודה

תשובה:

שלום רב

השואל בית מחברו בארץ ישראל חייב במזוזה מיד, ואינו רשאי לגור שם אפילו שעה אחת ללא מזוזה.

ישוב טוב ובהצלחה רבה!

מקורות:

כך כתב שולחן ערוך יורה דעה הלכות מזוזה סימן רפו סעיף כב:

השוכר בית בחוצה לארץ והדר בפונדק בארץ ישראל, פטור ממזוזה שלשים יום. והשוכר בית בארץ ישראל, חייב במזוזה מיד, משום ישוב ארץ ישראל. ( והוא הדין לשואל בית דינו כשוכר) (ב"י בשם הר"ר מנוח וכ"מ בש"ס).