זמן קריאת שמע ותפילה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א, שלום וברכה!
אני ספרדי בוכרי. לפי איזה שיטה אני צריך ללכת בנושא של שעות הזמניות. לפי שיטת הגר"א או לפי מגן אברהם. כבודו יכול לתת לי את השיטה שאני יוצא ידי חובה על פי כולם.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

שאלתך סותרת את עצמה מהרישא לסיפא… ברור שכדי לצאת ידי חובת כל השיטות צריך לקרוא קריאת שמע בזמן הראשון של המגן אברהם, וכן ראוי לכל יהודי לחשוש במצוה דאורייתא זו לשיטת המגן אברהם. בהרבה מקומות בעיקר אצל יוצאי ליטא התקבל יותר זמן הגר"א, אבל כאמור, ברור שהמדקדקים מקפידים לצאת ידי כל השיטות.