קשר טלפוני עם אחר לקראת הגירושין / קשר טלפוני עם אחר מיד לאחר הגירושין

שאלה:

היי…אני בתהליך גירושים כבר שנה וחצי ..ואמורה להתגרש בעוד שבועיים.
יש לי קשר עם ידיד ותיק שלי…חידשנו את הקשר והקשר הוא טלפוני בלבד..ללא מגע מיני…
עד שלא אתגרש לא יהיה בינינו דבר .
האם מותר לי להיות בקשר שכזה ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ראשית כדאי שתדעי את המותר והאסור.

כעת כפי שאת יודעת את אשת איש לכל דבר עד לרגע הגירושין. כלומר, האיסור לבוא במגע עם מישהו זר הוא חמור מאד. לכן ודאי שעדיף להמתין אפילו אם הקשר הטלפוני עם מישהו אחר. שמא זה עלול להביא אותכם לידי עבירה או דיבורים אסורים.

לאחר הגירושין אסור לך להנשא במשך שלשה חודשים. כמובן שכל קשר של מגע שלא במסגרת נישואין – אסור.

כתב הרמ"א (אבה"ע סי' יג סעי' א') שמותר להשתדך גם בתוך אותם שלשה חודשים רק אסור לשהות ביחד בבית אחד בתקופה זו. ולכן מותר אז לקיים קשר טלפוני אם המטרה היא להוביל לידי נישואין בעתיד.

שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך!