המנהג לשפוך מעט יין בעת ההבדלה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
1. בקידוש של שבת, האם צריך למלא את הגביע עד שישפך יין על פי האשכנזים? ואם לא, האם יש עדה שצריכה לעשות כך? או אולי יש מנהג כזה גם בשבת?
2. בהבדלה צריך לעשות זאת או שלא חובה? על פי האשכנזים, ומה לגבי עדות אחרות?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

  1. בקידוש צריך רק שיהיה מלא אין כל מנהג שישפך.
  2. בהבדלה יש מנהג כזה כדי להראות סימן ברכה.

מקורות:

2. רמ"א סי' רצו סעי' א' ובמשנה ברורה ס"ק ה'. וראה עוד שם בכף החיים בשם האר"י ז"ל על ענין השפיכה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    האם יש דרך לדעת האם זה מנהג או לא בקיצור שולחן ערוך? ואם זה מנהג מחייב או לא?
    "כשמוזג את הכוס להבדלה, ימלאו על כל גדותיו עד שישפך קצת ממנו, וזהו לסימן ברכה."