דיני אבלות על ידועים בציבור / אבלות בבני זוג פרודים

שאלה:

שלום רב,
1.האם ידועה בציבור אמורה לשבת שבעה ולקיים דיני אבלות על בן זוגה (הידוע בציבור)?
2. אם זוג הפרוד כבר מספר שנים (עדיין לא גרושים) ומקיימים את כל החובות של גרושים ואחד מהם הולך לעולמו…האם הפרוד או הפרודה מחוייבים לשבת שבעה?

תשובה:

שלום רב,

1. לא יושבים שבעה על ידוע בציבור. הוא אינו בעלה ואין לה כל חובה לשבת שבעה עליו.

2. יש בזה מחלוקת האם בנתן עיניו לגרשה אם יושבים על בן הזוג שבעה או לא. ומחמת הספק אין חובה להתאבל ולשבת שבעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה ים של שלמה גיטין כ סי' ד על פי דברי הרשב"ם ב"ב קמו ו, וראה בפתחי תשובה אבהע"ז סי' צ על שו"ע שם סעי' ח, שו"ת תעלומות לב ח"ג סי' יט, וראה פת"ש דעת החולקים, וע"ע שואל ומשיב מהדורה רביעאה ח"ג סי' פח כדעת החולקים.