לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אם יש מנהגים ביום הגירושין

שאלה:

היי…רציתי לדעת…אני מתגרשת בעוד שבועיים…האם יש כללים או מנהגים שעליי לעשות או להתנהג ביום הגירושים ?
האם יש דברים מיוחדים שעליי לדעת או לעשות ?
תודה .

תשובה:

שלום רב,

אין שום דבר שעלייך לעשות, מלבד מה שיאמרו לך בביה"ד. אין כל מנהגים ביום זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מותר לך לישון בבית, אבל אסור לך לישון לישון בבית יחד עם הגרוש שלך. כלומר, אם הוא נשאר בבית את צריכה לגור במקום אחר, או להיפך. הסיבה לכך היא משום שחז"ל תיקנו כך משום שחששו ממכשול שהגרוש והגרושה כבר מכירים אחד את השני ויבואו לידי מכשול. כבעל ניסיון באתר משך השנים האחרונות ללא כל גוזמה כבר השבתי בכתב ובטלפון על מאות!! שאלות של גרושים וגרושות שקיימו יחסי אישות ללא נישואין מחודשים והדבר גרם לבעיות בתוקף הגירושין שלהם, כך שמעבר לעצם העובדה שתקנות של חז"ל אנו מקיימים גם אם לא מבינים אותם. כאן אוכל לומר כבעל ניסיון שיש היגיון רב לתקנה זו!