נוסח הקידוש בליל שבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב

האם בקידוש ליל שבת קודש נוסח אשכנז , יש להוסיף : "כי הוא יום "כי בנו בחרת ואותנו קידשת… " ?
והאם אפשר להוסיף רק " כי בנו בחרת ….. " או שמי שאומר את המשפט הנ"ל צריך גם לומר " כי הוא יום תחילה " ?

תשובה:

בנוגע למילים "כי הוא יום" בלבד יש נוסחאות שונות ומה שתעשי זה טוב [אצלנו נהגו לומר זאת]. את שאר המילים ודאי חובה לומר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם את מוציאה אחרי ידי חובה את יכולה לומר סברי מרנן אבל לא לומר לחיים, ואם את לא מוציאה אף אחד אין לומר גם סברי מרנן [אמירה זו אינה סגולה… היא בסך הכל אמורה לומר למסובים שימו לב, אני מברכת…].