האם לספר למשודך שהכלה אינה בתולה?

שאלה:

שלום לרבנים יש שידוך שאנו רוצים הבעיה שהגברת היא נפלה בביאה בעברה האם חייב לספר למשודך? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הפוסקים דנו בשאלה זו האם חייבים לספר למשודך שהכלה אינה בתולה. משום שיש בזה גם בעיה בכתובה. שהחתן מתחייב לתת לה מאתים למרות שמגיע לה רק מנה, (כמובן הבעיה היא רק אם היא בחזקת בתולה – אם היא לא היתה דתית בגיל הבגרות היא אינה בחזקת בתולה ואין בעיה אם החתן בכל זאת ירצה להתחייב לתת לה מאתים). ובעיה נוספת היא קידושי ספק. משום שכנסה בחזקת בתולה ונמצאת בעולה קידושיה קידושי ספק.

לכן העצה היא שאם היא היום בחורה יראת שמים והכל נראה טוב ומתאים, אם יש אפשרות עדיף לספר לחתן רק לפני הנישואין ו\משום שככל הנראה הוא לא יבטל את השידוך מסיבה זו, ובכך נמנע מהבעיות הנ"ל.

מקורות:

ראה כאן וכאן וכאן

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אומרים לפני הנישואין אין בעיה של קידושי טעות.
    אם יודעים שהוא יבטל שידוך מחמת זה, צריך לעיין בדבר אם יש על מה לסמוך. אולם קשה לדעת כזה דבר. רובם ככלום לאחר האירוסין שהם עומדים לפני חתונה ודאי לא יבטלו חתונה בגלל זה אם היום היא בחורה יראת שמים ומתאימה לבחור.

  2. רב מושחת איך אתה בכלל מעז לידון האם מותר לשקר לבן אדם או לא?
    אם היא אינה בתולה הוא חייב לדעת ואם יש לו כבוד עצמי לא יתחתן איתה כי זה ילדים ממזרים

  3. ככוד המגיב: האתר הזה מיועד לאנשים רגועים ועדינים שלא מכנים את הזולת בכינויים כאלה גם כאשר הם תמהים על מה שנכתב! לעצם ההערה שלך, דע לך שיש לך כמה טעויות במה שכתבת. הילדים בכל מקרה לא יהיו ממזרים. הכבוד העצמי הוא עניין אישי ולא אתה תשפוט מה בדעתו של כל אחד.