מה דין של המאכל מהטוסטר במצב הזה.?

שאלה:

בעבר שאלתי לגבי הכשרת הטוסטר אובן לפרווה. בעבר שאלתי על פלאפל בשרי שחיממנו בו. והתשובה שקיבלתי כאן היא לרחוץ בסקווץ ובסבון את הטוסטר אובן, ולא לעשות בו שימוש 24 שעות, ואז להפעיל אותו כמדומני 20 דקות על החום ההכי הגבוה.

לא פשוט לנקות אותו באופן הזה. מה שעשתה אמא שלי, היא שמנ צלחת של מים בטוסטר אובן, והפעילה על החום ההכי הגבוה, בשביל להכשיר אותו. השאלה אם זה מספיק. מאז עברו כבר כמה חודשים, האם משך הזמן הזה כבר הספיק אחרי שימושים רבים לפגום בטעם הבשרי.? אני אישית לא חש בו.

ובן אחותי הזכיר שבעבר היותר רחוק אימי חיממה בו גם ארוחה בשרית, למשל עוף או בשר, וגם פיצה חיממו בו בעבר הרחוק.

מה שבטוח שבכמה חודשים האחרונים מאז שאימי שמה בו צלחת עם מים חמים בשביל להכשירו לפרווה, הוכנס לתוכו רק מאכל פרווה. מה גם שלקראת פסח גם אחותי ניקתה אותו.

מה דין המאכל שאנחנו אופים או מחממים בו.? האם הוא בשרי או בחזקת בשרי.?

שלמיטב ידיעתי בשרי הוא מה שמחכים ממנו 6 שעות לחלב, וחצי שעה מחלב לבשר.

וחזקת בשרי, זה לא לאכול אותו ביחד עם משהו חלבי, ולאוכלם זה אחר זה, מותר.

אז מה דין המאכלים שנאפו או חוממו בטוסטר הזה נכון לעכשיו.?

תשובה:

שלום רב

אם ניקיתם אותו טוב לפסח ואחרי זה עשיתם בו רק פרווה, אפשר להתייחס לזה כאל הכשרה. הסיפור עם המים זה פשוט בילבול, כך מכשירים מיקרוגל לא טוסטר…

למען ה' מכאן ואילך אל תשתמשו בו לבשרי!!!

ערב טוב.