בדיקה מחרקים

שאלה:

האם מוצרים שהבד"ץ ירושלים כותב עליהם 'ראוי לבדוק לפני השימוש' זה אומר שזה לא חובה לבדוקם כגון: פרוסות זיתים, שקדים בקלפתם ועוד
אני שואלת זאת מכיון שבספרו של הרב ויא כתוב שצריך לבדוקם, האם זו חומרא או הלכה?
תודה רבה, רבה!

תשובה:

שלום רב

כשכתוב ראוי לבדוק קלות הכוונה שבאופן עקרוני לא אמורה להמצא נגיעות ואין חובה לבדוק, אבל המהדר לבדוק מעט תבוא עליו הברכה, שמא היה פגם במיון הזיתים לפני הכנתם.