רב אבל יעלה בשבועות למפטיר או כדרכו לעשרת הדברות

שאלה:

שלום. אני נמצא בשנת אבל על אבי הכ"מ, שנלב"ע בג' באלול התשע"ו. ב"ה זכיתי ועד עכשו עליתי לכל ההפטרות בשבתות ובחגים לע"נ, כמובא ברמ"א יו"ד שע"ו וכן לפי האר"י ועוד. בחג השבועות הבעל"ט, שמכבדים אותי תמיד כרב המרא דאתרא, לעליה לקריאת עשרת הדברות מול העליה לקריאת המפטיר לע"נ , מה עלי לעשות בהתחשב בכבוד הציבור מול כבוד וע"נ אבי הכ"מ. בתודה על תשובה מפורטת.

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי מקור מפורש בענין זה, אבל כיון ויש מעלה גדולה לעלייה של עשרת הדיברות, ויש בזה כבוד לרב דבר המשמר את מעמדו, שזה גם דבר חשוב מאוד, אני חושב שעדיף לעלות לעשרת הדיברות.

בשורות טובות ושלא תדעו צער!