כרטיסי הגרלה ממעשר כספים

שאלה:

לא הבנתי את תשובתכם לגבי הגרלה במעשר כספים.
האם מותר לתרום בכספי מעשרות שע"י כך רק נכנסים להגרלה (אך לא מקבלים מתנה), בזמן שאם לא הייתה הגרלה, הייתי תורמת לדוגמה 20-30 ש"ח, ובזכות ההגרלה אני תורמת לדוגמה 150-200 ש"ח.
האם כל הסכום יכול להיחשב כמעשר או רק חלקו, או רק אם אזכה בהגרלה??

תשובה:

שלום רב

אני מניח שלולי המצוה לא היית משקיעה סכום כזה בהגרלה, ולכן סכום שאותו היית משקיעה בין כך בהגרלה, גם אם לא היתה מצוה, תנכי מחישוב המעשרות, והשאר את יכולה לתת ממעשרות.

בהצלחה