חל ל"ג בעומר במוצאי שבת, להסתפר ביום חמישי בלילה

שאלה:

שלום
האם מותר להסתפר כבר ביום חמישי בלילה לכבוד שבת או רק ביום שישי בבוקר? השנה של"ג בעומר ביום ראשון.

תודה

תשובה:

שלום רב

שאלה דומה נשאל הגר"ע יוסף [יחווה דעת ח"ד סי' לב] לגבי ל"ג בעומר שחל בשבת שלמנהג הספרדים מותר להסתפר ביום שישי, והתיר שם כבר בליל שישי, כלומר ביום חמישי בערב, ולשיטתו נראה שגם בנדון שלנו יש להקל לאשכנזים. אבל ראה שם שלכתחילה כדאי להמנע ורק אם קשה הדבר להסתפר ביום שישי יעשו כן.