גודל טלית קטן – חזון איש

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב :)
1. איזה טלית קטן לקנות אם אני רוצה לצאת ידי חובת כל הדעות פלוס שלא יהיה חשש אם הוא ח"ו יתכווץ בכביסה?

תודה רבה כבוד הרב, תבורך מפי עליון

תשובה:

שלום רב

תכנס לחנות בבני ברק של טליתות וכדומה, תבקש טלית קטן בשיעור חזון איש [בדרך כלל מדובר במס' 9] וזה יהיה בסדר גמור.

מקורות:

במשנה ברורה סי’ ט”ז סק”ד שלכתחילה יהיה אמה לכל צד ולדעת החזו”א אמה היא 58 ס”מ, וראוי להוסיף עוד 2 ס”מ כיון שטבע הציצית להתכווץ בכביסה, ובגודל האמור זה עונה על הענין הזה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. סליחה מראש על העברית שלי כי אני לא ישראלי. האם אפשר לקבל עוד פרטים כמו על הסדק שבצוורון או על המרחק בין החור שבו מכניסים הפתילים לשפת הטלית, על הפינות כמה צריכות להיות חדות וכו׳. תודה רבה.

  2. יש לו מידה 8, האם זה גם בסדר ולא צריך לחשוש שיתכווץ לאחר כביסה? כי אני יכול לקנות במקום אחר, או להזמין מהאינטרנט וזה לא בעיה מבחינתי, אפילו אם אזמין מהאינטרנט ואשלם תוספת משלוח, לא נורא בכלל בשביל זה.
    תודה רבה כבוד הרב ושבת שלום!

  3. זה כשר, אבל למיטב ידיעתי אין בזה שיעור חזון איש.תשאל בחנות. לא צריך באינטרנט, אני בטוח שבצאנז ליד הבית שלך מוכרים.