לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נאמנות בעל חנות על מכירת חמץ

שאלה:

האם בעל חנות (ללא תעודת כשרות, אך סגור בשבת וכל המוצרים באריזות עם כשרות) נאמן לומר שמכר החמץ?

תשובה:

שלום רב

אם מדובר באדם שומר תורה ומצוות שכשר לעשות הוא נאמן ככל עד אחד שנאמן באיסורים, אבל אם אינו שומר מצוות אין לו נאמנות, אלא שבאופן כללי מדובר בספק דרבנן שאם לא ניתן לברר אפשר להקל מספק [אלא שכמובן אם ניתן לקנות בקלות במקום אחר זה עדיף].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המ"ב תמט מביא מחל' אי מותר בספק ולא מכריע להקל כמו"כ יל"ע דהרי החשוד על הדבר לא נאמן אף כשמוכר דברים שיש בהן חששות דרבנן ולא אמרי' בזה סדר"ל

  2. הסיבה שיש להקל מספק, כי כמעט כל החמץ במדינה נמכר, כל מה שברשתות הגדולות, המשווקים והמפעלים וכו', כך שיש כאן גם רוב, וגם אין לו סיבה מהותית לא למכור.