שימוש בטלק בשבת

שאלה:

האם מותר לשים בנעליים אבקת טלק, כזו שיש לה ריח טוב, בשבת? או שיש בזה משום מוליד ריח?
מה לגבי טלק שיש בו חומרים פעילים שקוטלים בקטריות, פטריות וכו'?

תשובה:

שלום רב

טלק פשוט מותר לשים כי תפקידו בסך הכל לספוג את הזיעה. אינני יודע אם יש משמעות לריח שלו, אני מניח שלמעשה אין ריח טוב של הטלק בבגד ולא שייך כאן איסור מוליד ריח. טלק שיש בו חומר פעיל מרפא נגד פטריות אסור בשימוש בשבת משום איסור רפואה בשבת.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי' יב.