שבת עם משפחה חילונית

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני באה ממשפחה מסורתית שלא שומרת שבת ,
לפני שנתיים וקצת החלטתי להתחיל לשמור שבת
בשביל אחותי כי רציתי ממש שהיא תכיר את הזיווג שלה ותתחתן זה ארוך הסיפור אבל זה בתקציר
וברגע שהחלטתי לשמור אחותי הצטרפה אליי ושמרנו ביחד , היום לאחר שנתיים ברוך ה אחותי מאורסת ובבית שלה ואני אסירת תודה לבורא עולם .
השבתות האחרונות אני עושה לבד כי הייתי רגילה שהיא איתי ובבית כולם רואים טלויזיה או יוצאים
ואני מרגישה ממש בודדה וקשה לי עד כדי כך שזה מכניס אותי לעצבות בגלל השעימום ואני אמורה להיות שמחה ולהנות בשבת – לפעמיים שאח שלי רואה טלויזיה העיינים פוזלות למסך וישר אני מרגישה רע ..
אין לי עם מי לשבת משפחה או חברים כי כולם יוצאים ולא ממש מעניין את הסביבה שלי השבת ..
אני בחיים לא יהיה כפוית טובה לשבת ויפסיק
אז מה עליי לעשות ?? האם מותר לי לצפות בטלויזיה בלי לגעת ?

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מתפעל מתעצומות הנפש שלך! חשוב מאוד שתמצאי לך מקום להתארח בשבת, להיות בחברת בנות שומרות מצוות, זה יעשה לך טוב רוחנית וגשמית וכו'. יש מדרשות נפלאות, לא צריך להיות מחוברים אליהם כל הזמן, אפשר להתארח לפעמים בשבתות וכו' וזה יעשה לך טוב לנפש.

הצפייה בטלויזיה בשבת אסורה משום מעשה שבת, שהרי הם מחללים את השבת לצורך השידור.

כל הברכות!