משחק קטאן בשבת

שאלה:

רציתי לברר לענין השימוש במשחק שנקרא "קטאן" בשבת
האם מותר לילדים? ועד איזה גיל אם בכלל?

וכדי להסביר את המשחק:
מדובר במשחק אסטרטגיה שמצריך קנית בתים ודרכים (לא בכסף כמו במונופול, אלא תמורת משאבי טבע כמו ברזל, עץ וכו') יש גם שודדים ופיראטים.
מעבר לזה המשחק בנוי בצורת כרטיסים קשיחים שצורתם משושה והם מתחברים זה לזה למשטח אחד גדול

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A7%D7%98%D7%90%D7%9F
*בנוסף אציין כי אנחנו חסידים אשכנזים

תשובה:

שלום רב

לכתחילה כל המשחקים מהסוג הזה שיש בהם כביכול מסחר, אין לשחק בהם בשבת, ראה בס’ שמירת שבת כהלכתה פרק טז, אבל ילדים קטנים שמשחקים לא צריך למחות בהם. אין הבדל אם אתה משלם בכסף או בשווה כסף.