הפרשת חלה

שאלה:

שלום רציתי לדעת בה פרשת חלה שמעתי שאסור לחתוך עם סכין את הבצק שהכנתי מפאת קדושתו צריך לחתוך אם היד ו באיטיות האם זה נכון? והאם החלות שמכינים נותנים אותם לעניים או מכינים אותם לשבת לא הבנתי את הקטע הזה של ההפרשה כי הפרשה עושים גם ביום חול רגיל תודה

תשובה:

שלום רב

אפשר לחתוך בסכין, הבעיה היא שמה שנשאר עליו אסור באכילה וצריך לרחוץ היטב את הסכין. את החלות אפשר לאכול, מי שנותן לעניים, סתם רוצה לעשות בזה עוד מצוה, אבל אני לא יודע היכן משיגים עניים שרוצים חלות מאפה בית..