לימוד משנה תורה לרמב"ם

שאלה:

שלום, אשמח לדעת מה קשה בללמוד "משנה תורה" של הרמב"ם, הכל כתוב בבירור. תודה

תשובה:

שלום רב,

כל דבר יכול להיות קל ויכול להיות קשה. כלומר, ודאי שאם אתה קורא ולומד את דברי הרמב"ם הכל כתוב בשפה קולחת ומדוייקת. אולם אם רוצים להעמיק בדבריו הקדושים, ולהבין מדוע כאן פסק כך ושם אולי מעט אחרת. מדוע התנסח בנוסח כזה שאולי שונה במעט בלשון הגמרא, וכו' אין לדבר סוף. צריכים להבין הרמב"ם חשב היטב היטב לפני שהוא ניסח את ההלכות הפסוקות, וכדאי להעמיק ולדעת מה היה בדעתו בעת שהוא פסק כך, וזאת כדי להבין היטב את פסקיו וללמוד מהם למקרים דומים שלא הוזכרו בפירוש בפסקיו. משום שאם אנו יודעים את טעמו ניתן יותר להשליך למקומות אחרים.

בהצלחה