דבר חריף בסכין חלבית לאוכלו אחרי בשר

שאלה:

האם מותר לחתוך דברים חריפים כמו צנון וכו בסכין חלבית כדי לאכול בסעודה בשרית. ועוד שאלה האם מותר לאכול סלט כזה לאחר סעודה בשרית כשלא עברו עדיין 6 שעות. (עם דברים פרווה)ואותו השאלה לגבי דברים חריפים בסכין בשרית כדי לאכול בסעודה חלבית. מקוה שהיתי ברורה.

תשובה:

אין היתר לאכול עם בשר יחד אבל אין חובה להמתין ולהרחיק ביניהם כמו בשר וחלב ממש. לכן ניתן לאכול משהו ביניהם ודי בכך.

מקורות:

ראה הגה’ רבי עקיבא איגר לשו”ע יו”ד סי’ פט, ובדרכי תשובה שם ס”ק מב, ובקיצור שו”ע פויפר עמ’ פד בשם הגרי”ש אלישיב. אולם, בפרי מגדים או”ח סי’ תצד א”א ס”ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.